Orhaneli Dekoratif Boya İşleri
Orhaneli Dekoratif Boya İşleri
Dekoratif Boya
Dekoratif boya ,efekt aparatları kullanılarak yapılan duvar dekorasyonudur ve bir çok çeşidi mevcuttur. Klasik boyalardan sıkılanlar için kesinlikle tavsiyemizdir. Dekoratif boya ile normal saten boya arasında olağanüstü farkı vardır. Ayrıca yüzlerce çeşidi bulunmaktadır. İsterseniz evinizin bütün duvarlarına, isterseniz salonunuza,ya da belirleyeceğiniz bir köşeye dekoratif boyama uygulayabiliriz.Dekoratif boya nın en bilindik modeli italyan boya dır.
Dekoratif Boya Özellikleri
Dekoratif boyalar özelliklerine göre şekil alırlar. Belli başlı özellikleri;ışıkta farklı, gölgede farklı efektler meydana getirir.Yüksek silinebilme özelliğine sahiptir.Yüksek su buharı geçirgenliği sebebi su buharının dışarıya atılmasını ve nefes almasını sağlar.Su bazlı olduğu için kokmaz, insan sağlığına ve çevreye zarar vermez.İç mekanlar için idealdirler,Parçacıklı yapısı ve tonlama etkisi ile düzgün olmayan duvar yüzeylerini kolayca saklar.Özellikle bazı çeşitleri;Mermer efekti görüntüsü verir.Yüksek parlaklığından dolayı renkler canlı ve ışıl ışıldır.Yüksek su buharı geçirgenliği sebebi su buharının dışarıya atılmasını ve nefes almasını sağlar.Modifiye reçine yapısından dolayı yıkanabilir.Yüzeylerde orijinal ışık üretir, çarpıcı yansıma ve ışıltılar oluşturur.İç cephe yüzeyleri için ideal bir dekoratif kaplama olan uygun bir astar kullanıldığında tüm alçı yüzeylerde, ahşap ve metal panellerde uygulanabilir.Bazı malzemelerle ise Yüzeyde antik çağ efekti sağlayan yapısı vardır.Kadifemsi bir doku verir.
Dekoratif Boya Tarihçe
Aslında bir sanat çeşidi olarak dünya tarihi kadar eskidir. Ve sayısız çeşidi ile dekoratif boya için bir tarihçe oluşturmak bir kitap oluşturmak demektir.
M.Ö 1000 yıllarında,Fenike kıyılarında bazı deniz kabuklularının bezlerindenerguvan renginde bir boya elde ediliyordu.Meksika ve Orta Amerika’da,hanım böceğinin gövdesi kurutulduktan sonra, tozundan kırmızı boya yapılıyordu.İşte dekoratif boyanın da tarihi bu boya ile başlar.
Dekoratif Boya Uygulama
Binaların iç kısımlarındaki duvar,sıva brüt beton ve ahşap yüzeylerde yüzey hazılık sonrası uygun astarı ile birlikte kullanılır.
Uygulama yapılacak yüzeylerdeki her türlü kir yağ, kabarmış boyalar ve tozlar temizlendikten sonra yüzeyde bozukluklar var ise akrilik macun ile düzeltilmelidir.
Eski boyalı ve yeni boyanacak yüzeyler mutlaka astarlanır.Uygulama öncesi ürün iyice karıştırılmalıdır.Paslanmaz çelik mala ile yüzeye 1 kat uygulanır. Yüzeyde gereken düzgünlük ve kapatma elde edilmezse ikinci kat uygulama yapılır. 24 saat sonra malzeme kuruyunca yüzey ince zımpara ile zımparalanır. Zımparalama işlemi bittikten sonra yüzey üzerine spatula yahut mala ile malzeme üzerine istenilen efekt uygulaması yapılır. Yüzeyi daha parlak hale getirmek için çelik mala ve spatula ile malzeme üzerinden tekrar geçilir.Uygulama yapılacak yüzeyin ve ortamın sucaklığı +5˚C ve +35˚C arasında olmalıdır.
Rüzgârlı ve sıcak havalarda kuruma çabuk olacağından geniş yüzeylerde ek yeri olmaması için duvar estetiği göz önünde bulundurularak bir etapta bitirilebilecek alanlar seçilmeli, bantlanmalı ve ara vermeden seri uygulama yapılmalıdır. Aksi halde malzeme israf olacağı gibi zaman kaybı ve estetik kusur oluşacaktır.
Dekoratif Boya Nasıl Yapılır
Sağ menüde yer alan bir videomuz izleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca çelik mala ile duvara uygulanmalıdır. Duvardaki sıva üstüne de uygulanabilir.ir çok türünün yanında tercih sebebi olan 2 türü vardır. İnce ve orta, boyayı mala ile duvara uygulamaya başlayabiliriz. Boya duvara olabildiğince pürüzsüz uygulanır. Uygulama işlemi bittikten 12 saat sonra yine aynı ürün duvara mala ile uygulanır. Uygulanan ürün kurumadan sünger mala ile temizlenir ve sıkıştırılır. Dekoratif görüntü için 2. Ürün de duvara uygulanır. Bu ürün plastik mala ile uygulanmalıdır. Ürün uygulaması bittikten sonra plastik mala ile kurumadan düzenlenip, sıkıştırıldıktan sonra dekoratif boya işlemi gerçekleşmiş olur.
İletişim : 0224 222 53 49
Gsm : 0532 714 31 85